Pelkään kuolemaa

  • ennuste
Olen 49-vuotias nainen. Helmikuussa 2012 minulta leikattiin keuhkon alalohkosta adenokarsinoomaksi todettu keuhkosyöpä jonka koko oli 2,6 ja aggressiivisuus luokkaa kaksi. Henkisesti tämä on vaikuttanut paljon, on vielä alaikäisiä lapsia.

Ongelmana on neste keuhkossa tai keuhkopussissa? Sitä on kolmisen senttiä. Jouduin käymään päivystyksessä kun fit arvo oli 1.1 ja ahdisti sekä tuli muutama veriyskös. Nyt minua pelottaa, kun päivystyksen lääkäri sanoi, että keuhkossa makaava vesi on syöpäsoluista. Siitä minulla ratkesi ja poltan. En tiedä paljonko, olin jo saanut vähennettyä 12kpl/vrk.
Pelkään kuolemaa, vaikka toisaalta pitäisi nyt asian olla tällä hetkellä ok. Syöpälääkäri sanoi, että tukihoidoista olisi nyt enemmin elämää lyhentävä kuin pidentävä vaikutus. Leikkauksessa poistettiin 23 imusolmuketta, eivätkä ne olleet metastoituneeet.

Muita sairauksia on RR-tauti, astma, keuhkojen ahtautumaa, eosinofilia, WPW-synd. (korjattu katetriablaatiolla), kroonista poskiontelotulehdusta, sekä maksassa todetut kasvaimet (hemanjoomiksi todetut). Tämä on vähän sekava, mutta onko minulla oikeasti elämää vielä jäljellä, olenko turhaan huolissani nesteestä keuhkossa, myös kivut ovat edelleen?


Kyseessä on ollut läpimitaltaan alle 3 cm:n adenokarsinooma. Lohkonpoisto on ollut toimenpide. Välikarsina on tutkittu leikkauksen yhteydessä. Syöpälääkärin kommentista ymmärrän, että toimenpide on ollut riittävä, taudin leviämistä ei ole todettu ja, että leikkauksen jälkeistä sytostaattihoitoa ei tarvita (adjuvanttihoidosta saattaa olla komplikaatioitakin).

Ystävällisin terveisin,
Matti Pietiläinen